ARTUR ANDREASSON
FOTOGRAFEN.SE


 

 

 

Fotografering är för mig en passion, jag kallar mig för fotograf och fotograferar för nöjets skull.

Om man skulle dela in min stil i en genre så skulle jag vilja kalla det för Landskap&Naturfotografi men med en artistisk “twist”. Jag har en förkärlek till dramatik, färg, svärta och symmetri och efterbehandlar mina foton som enskilda konstverk.

Från att tidigare mestadels fotograferat under semesterresor så har jag på senare tid upptäckt den fantastiska natur som finns här “runt knuten” i Bohuslän. Jag har länge sagt att det inte finns så mycket att fotografera på hemmaplan, men vad fel jag haft och just det här är mycket av vad fotografering handlar om, att kunna öppna sina ögon och hitta det vackra runtomkring sig. När man väl försöker hittar man skönhet överallt.

Som den kända konstnären Claude Monet skrev, jag kan skildra en höstack i över 100 olika målningar och det är ändå inte tillräckligt. Det är väldigt sant? Tänk att vi har nätter, dagar, soluppgångar, solnedgångar, dimmor, regn, åskoväder, norrsken, höst, vår, sommar, vinter, fullmånar och listan kan göras längre, det i kombination med olika objektiv, skärpedjup, slutartider och alla möjligheter till efterbehandlingar så räcker förmodligen inte 100st versioner till för alla unika sätt man kan skildra ett objekt. Nu nöjde Monet sig med “enbart” 25st skildringar i sin berömda höstack serie och ni lär även få se långt färre från mig….. eller vänta nu….hm.. jag har precis påbörjat ett projekt med att skildra Uddevallabron med 100st foton.

När jag väljer att fotografera ett objekt så försöker jag skildra det på mitt sätt, hitta en unik “twist” som kanske inte gjorts förut. Jag hoppas ni gillar det ni ser, tack för att ni tog er tid till att läsa min presentation.

 

Vänligen Artur Andreasson

error: Copyright protection!!